Desperta la curiositat dels nens i nenes de primària

Cada quinze dies, a Text-laGalera et proposarem tot d’idees per treballar un fet o esdeveniment amb els nens i les nenes a classe. Una manera pràctica, atractiva i competencial d’acostar els petits a la informació d’actualitat i d’ajudar-los a entendre el món que els envolta.

Joguines de nens i joguines de nenes

Durant les festes de Nadal segur que heu rebut regals. Us han agradat? Com eren? Heu sentit a dir alguna vegada que hi ha joguines de nens i joguines de nenes? Hi esteu d’acord?

Arriba el tió

Cap al 8 de desembre, comencen a arribar els tions a moltes llars catalanes. Arriben de moltes maneres…

Black Friday

Des de fa uns anys, a finals de novembre, el carrer i els mitjans de comunicació s’omplen d’anuncis del que s’anomena Black Friday. Un dia, o més aviat una setmana, en què molts comerços fan descomptes importants i es desferma una bogeria compradora. Però…, necessitem realment comprar tantes coses?

Setmana de la ciència

Cada any se celebra la setmana de la ciència a Catalunya. Durant aquesta setmana s’organitzen, des de diferents institucions, una sèrie d’activitats relacionades amb el món científic…

El temps és ben boig… o no?

En l’última setmana gairebé es pot dir que hem tingut una mostra de cada una de les estacions: solet de primavera, calor d’estiu, pluges de tardor i fred d’hivern…

Fem pinya

Cada dos anys se celebra a les terres tarragonines un concurs de castells en què participen moltes de les colles castelleres del país. Sabem què són els castells?

Prevenim l’assetjament

Coincidint amb els primers dies de curs, el canal Super3, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha centrat els continguts de molts dels seus programes a tractar com prevenir l’assetjament escolar.

Altre cop ha començat el curs

Tothom ho sap, que la setmana passada va començar el curs! I tant!
Com va, de moment? Què ens agrada del primer dia? Què no ens agrada gaire? Estàvem nerviosos? En teníem ganes? Com anirà aquest curs?