Desperta la curiositat dels nens i nenes de primària

Cada quinze dies, a Text-laGalera et proposarem tot d’idees per treballar un fet o esdeveniment amb els nens i les nenes a classe. Una manera pràctica, atractiva i competencial d’acostar els petits a la informació d’actualitat i d’ajudar-los a entendre el món que els envolta.

Un volcà en erupció!

Els habitants de La Palma, a les illes Canàries, no sabien encara que aquells tremolors de terra anunciaven el que passaria el diumenge 19 de setembre: el volcà Cumbre Vieja va entrar en erupció.

Adéu, telèfon! Hola, lectura!

De cabines telefòniques ja no en queden gaires a les ciutats, però encara n’hi ha algunes que s’utilitzen com a biblioteques!

Enhorabona, campiones!

Tres títols per a l’equip de futbol femení del Barça: Lliga, Champions i Copa de la Reina

Estudiar des de la distància

Tenim a tocar dues jornades especials: el Dia Internacional de les Famílies (15 de maig) i el Dia Mundial d’Internet (17 de maig). Totes dues se celebren cada any.

Sou espectadors o defensors?

L’assetjament escolar està més estès del que ens agradaria. Encara que no hi participeu directament, el paper que hi jugueu és decisiu, sou espectadors o defensors?

Un quadre i molts artistes

Safra Jafri pinta un quadre gegant amb ajut de nens i nenes per ajudar a millorar la vida de molts infants i entra en el llibre Guinness dels rècords.

Vull ser com ella

Vull ser com ella. Dia internacional de la dona. 8 de març

Premi Nobel de la Pau 2020

L’any 2020, el Premi Nobel de la Pau ha estat concedit al Programa Mundial d’Aliments, que lluita contra la fam al món.

Fem pinya… però amb distància!

El retorn a l’escola, amb totes les mesures de prevenció davant el Covid-19 fa que sigui complicat fer pinya. Com aconseguir-ho?

Quan tornis a l’escola

Ara que la pandèmia està més controlada i el confinament es va relaxant, arriba l’hora de reobrir les escoles. Però tornar a classe no serà com abans…

Abraçades… als arbres?

Si per mantenir la distància de seguretat no pots abraçar un amic o una amiga… abraça un arbre!