Desperta la curiositat dels nens i nenes de primària

Cada quinze dies, a Text-laGalera et proposarem tot d’idees per treballar un fet o esdeveniment amb els nens i les nenes a classe. Una manera pràctica, atractiva i competencial d’acostar els petits a la informació d’actualitat i d’ajudar-los a entendre el món que els envolta.

Votar és important?

Eleccions municipals 2023: el proper diumenge 28 de maig els vots decidiran qui governarà cada municipi els propers quatre anys.

IA: què en sabeu?

Què és la IA (Intel·ligència Artificial)? Quins avantatges té? Quins riscos té? Cal regular-la?

En alerta per la sequera

La falta d’aigua a Catalunya obliga a fer restriccions. Què podem fer per estalviar aigua?

Un any de guerra

Un any després de l’inici, la guerra entra Rússia i Ucraïna continua

Després del terratrèmol

La patrulla canina de Creixell col·labora en el rescat de víctimes del terratrèmol de Turquia i Siria.

Brrr… quin fred!

Operació Fred: atenció a les persones sense llar davant l’onada de fred a Catalunya

Amunt, Menut!

El Menut, el segon nanosatèl·lit català a l’espai, recollirà informació per lluitar contra el canvi climàtic

Què val més, l’art o la vida?

Ja fa setmanes que diverses persones es colen en museus d’arreu del món i ataquen obres d’art conegudes. Ho fan per alertar sobre el canvi climàtic.

Castaween o Hallonyada?

A finals d’aquest mes arriba una de les festes més populars de l’any. Com la celebreu, vosaltres? Mengeu castanyes i panellets a la vora del foc o sortiu al carrer disfressats de personatges aterridors?

Tenim dret a tenir casa

Us imagineu que haguéssiu d’abandonar casa vostra d’un dia per l’altre? Hi ha famílies que viuen molt a prop nostre i que han de deixar el seu pis per un motiu molt més habitual del que pensem: no poden pagar el lloguer

El curs ja s’acaba!

Ja tenim l’estiu a tocar! Segur que esteu desitjant que comencin les vacances, oi? Abans, però, us proposem que feu un breu repàs al que heu viscut i après aquest curs. Quines són les vivències que no oblidareu? I quins fets de l’actualitat us han fet reflexionar més? 

Han fotografiat un forat negre!

Tothom en parla aquests dies: han fotografiat per primera vegada el forat negre de la Via Làctia! I per què és tan important, aquesta notícia? Doncs perquè no és gens fàcil aconseguir una imatge d’un forat negre.

Anem a l’escola amb bicibús

Us agradaria anar a classe amb bicicleta cada matí? O potser ja ho feu? Són una manera sostenible i divertida de moure’s, però necessiten un entorn segur.

Què ha passat aquestes setmanes?

Recordeu la proposta que us vam fer en acabar el trimestre passat? Us vam demanar que estiguéssiu pendents de les notícies durant la Setmana Santa i que en parléssiu amb les vostres famílies. Us heu mantingut informats aquests dies? Segur que us haureu adonat que l’actualitat no fa mai vacances!