L’equip femení de futbol del Barça

24 maig 22 | La Notícia de la Setmana

Aquest cap de setmana s’han acabat les competicions oficials de la temporada 2021-2022 dels primers equips de futbol del Barça, tant del masculí com del femení. Qui se n’ha sortit millor?

Si ets tutora o tutor…

Et proposem que treballis aquest repte amb els alumnes:

REPTE: COMPAREU I VALOREU ELS RESULTATS DELS EQUIPS DE FUTBOL FEMENÍ I MASCULÍ DEL BARÇA D’AQUESTA TEMPORADA.

1. Per començar, esbrineu quines han estat les estadístiques dels dos primers equips de futbol del Barça en la competició de lliga.

  • Quin nombre de partits ha jugat, guanyat, empatat i perdut cada equip?
  • Quin percentatge dels punts totals possibles ha aconseguit l’equip masculí? I el femení?
  • Segons les dades anteriors, quin dels dos equips del Barça ha tingut més èxit aquesta temporada?
  • Aquestes dades tan contundents ens donen informació sobre la competitivitat dels dos equips del Barça. I sobre els rivals? Què en podem deduir a partir de les dades?

2. Continueu la vostra investigació amb la cerca dels resultats dels mateixos equips a la màxima competició europea: la Champions League.

  • En quina etapa de la competició va quedar eliminat cada un dels equips?
  • Quants anys va tardar el Barça masculí a guanyar la seva primera Champions? I l’equip femení?

 

3. A més dels resultats esportius exitosos, l’equip de futbol femení del Barcelona o alguna de les seves jugadores han estat protagonistes d’altres rècords.

  • Quines marques d’assistència de públic han batut?
  • De quin producte tèxtil s’han venut més unitats relacionades amb el Barça femení que amb el masculí?
  • Quina futbolista ha rebut un guardó individual molt prestigiós, i de quin premi es tracta?
  • Quin rècord té a veure amb el món de la pastisseria?

 

 

4. Per acabar, entreu a la pàgina web oficial del Futbol Club Barcelona i mireu com s’accedeix a la informació dels dos equips.

  • En quin cas s’hi arriba més directament i amb més facilitat?
  • Us sembla lògic que sigui així? Doneu raons a favor i en contra.

Notes per al docent:

1. Podeu trobar amb facilitat les estadístiques de les lligues de futbol a les pàgines web de la premsa esportiva o a les oficials d’aquestes competicions. En aquest enllaç teniu les estadístiques de l’equip masculí i en aquest altre, les de l’equip femení. És molt evident que el millor resultat ha estat el de l’equip femení, amb 90 dels 90 punts possibles aconseguits. La superioritat del Barça a la lliga femenina es demostra també amb les dades dels gols: 159 marcats i només 11 de rebuts. Aquestes dades també ens permeten saber que possiblement el nivell de competitivitat dels rivals és més alt en la lliga masculina que en la femenina.

2. Aquesta temporada l’equip masculí va quedar eliminat a fase de grups, mentre que el femení va arribar a la final, que va perdre, però que li va donar el subcampionat. La primera Champions (en origen, Copa d’Europa) del Barça masculí va haver d’esperar 37 anys (entre la primera competició, el 1955, i la victòria de 1992), i la de l’equip femení, només 20 anys (del 2001, en què va començar aquest torneig, fins a l’èxit del 2021).

3. El Barça femení ha batut aquest any dues vegades el rècord mundial d’espectadors en un camp per veure un partit de competició femenina de futbol, que ha arribat a 91.553 assistents. Aquest resultat també ha estat el rècord de persones al Camp Nou d’aquesta temporada, per sobre dels 86.250 aconseguits per l’equip masculí en l’últim partit que va enfrontar el Barça i el Real Madrid.

Alexia Putellas va rebre el novembre la Pilota d’Or a la millor jugadora de la temporada passada, el premi individual més prestigiós que pot rebre un futbolista.

Aquest any, segons dades del gremi de pastissers, el ninot més venut de la mona de Pasqua ha estat el de la capitana de l’equip, Alèxia Putellas, amb la pilota d’or. Així ha pres el relleu de les mones de Messi, que acostumaven a ser les més populars.

A més, la samarreta amb l’11 i el nom d’Alèxia Putellas és la que més es ven darrerament, el doble que la samarreta més venuda d’un jugador de l’equip masculí (la de Pedri).

4. L’accés a la informació del primer equip masculí es troba en primer lloc a la barra d’enllaços de la pàgina principal. En canvi, per trobar la de l’equip femení cal passar per l’opció “Més equips” i seleccionar l’opció corresponent, entre les d’altres equips i altres esports que té el club.

Teniu suggeriments, dubtes, crítiques? Com heu resolt el repte? Si voleu contactar amb l’equip de “La Notícia de la Setmana”, escriviu-nos amb el títol “Comentaris sobre La Notícia de la Setmana” a aquesta adreça: comunicacio@enciclopedia.cat