Decorem l’escola

28 nov. 2023 | Ara ve...

Ara ve… Nadal. Als carrers, a les places i a les botigues ja hi ha els arbres de Nadal i les llums de colors que ens diuen que arriben Nadal i Reis. Et suggerim una proposta plàstica per decorar l’entrada  o el passadís de l’escola, el menjador o bé la vostra aula.

Observem l’entorn

  • En rotllana, parleu dels guarniments nadalencs que hi ha al carrer, a la plaça, a les botigues, etc., prop de l’escola. Què són? Com són? Quines formes tenen? Els heu vist il·luminats, a la tarda o al vespre? I a casa, en teniu? Parleu de la festa de Nadal, de com se celebra i com ens preparem per fer cagar el tió, rebre el pare Noel o fer que els Reis no passin de llarg. Com ens podríem preparar nosaltres, a l’escola? Decorem la nostra aula? O l’escola? Com ho podem fer?

Creem i decorem

  • Proposeu als alumnes construir els guarniments i decorar l’espai triat, l’aula, el passadís, el menjador, etc. Podeu organitzar-vos i demanar la col·laboració dels alumnes de primària. Els alumnes més grans poden ajudar els més petits a fer els guarniments i penjar-los a l’espai triat.

Arbres de Nadal: Per construir aquests arbres, podeu imprimir la plantilla i pintar-la o decorar-la amb gomets de colors i retallar-la. Podeu enganxar els arbres a les finestres o bé fer mòbils per penjar-los. També podeu imprimir la plantilla sobre fulls de colors o estampats amb motius nadalencs. Amb els alumnes més grans, per fer els guarniments, podeu utilitzar aquest altre model d’arbre. Per fer aquests arbres, han de decorar, retallar i doblegar la plantilla per les línies puntejades. Un cop acabats, en poden fer mòbils o penjar-los en l’espai triat.

Boles de Nadal: Imprimiu i decoreu els cercles, retalleu-los i doblegueu-los pel mig. Enganxeu les cares blanques dels cercles entre elles per a crear les boles. Feu passar un fil de llana entre les boles per fer els mòbils. Si no voleu decorar els cercles, els podeu imprimir en colors.

  • Podeu imprimir les plantilles en fulls dinA3 o dinA4 i fer arbres i boles de diferents mides.

SI TENIU EL PROJECTE IMAGINA!…

Feu servir el DocuImagina per documentar l’activitat i recordar-la amb els més petits. Podeu mostrar les imatges de l’activitat i preguntar als infants si els ha agradat decorar l’escola amb els alumnes més grans, què és el que més els ha agradat, qui els va ajudar i què va fer cadascú.

T’ha agradat la proposta? Si tens suggeriments o vols compartir la teva opinió, escriu-nos amb el títol “Comentaris sobre l’Ara ve” a comunicacio@enciclopedia.cat.