Autor: Xavier Carrasco, director editorial de Text-La Galera

La LOMCE o llei Wert continua superant els tràmits parlamentaris segons el calendari previst. El govern de Madrid manté, doncs, la intenció que la llei s’apliqui als centres educatius a partir del pròxim mes de setembre, malgrat l’oposició frontal que aquest text ha generat en gran part de la comunitat educativa de l’estat, i de manera encara més general i contundent a Catalunya.

El dia 10 d’octubre, dijous, la llei es debatrà i es votarà en el Ple del Congrés dels diputats, després que la Comissió acabés el seu període de debat i votacions el passat 26 de setembre. Si supera la votació al Ple, com és de preveure, el dia 15 d’octubre la Mesa del Senat ordenarà la seva publicació i s’obrirà el termini d’esmenes. La previsió és que la llei s’aprovi al Ple del Senat el dia 14 de novembre, o el 21 com a màxim, amb la qual cosa quedarà el camí lliure per a la implantació el setembre del 2014.

Una altra cosa seran els currículums de les diferents àrees i matèries i els diferents nivells. Quan es redactaran aquests currículums? En quina data estaran disponibles a Catalunya? O encara més: es redactaran currículums per desplegar la LOMCE a Catalunya? Què hi té a dir el Departament d’Ensenyament?

Lomce llei wert

Foto: La Vanguardia