La reproducció dels éssers vius (12-29)

L’escenari principal d’aquesta unitat és la reproducció dels éssers vius, com una de les funcions vitals bàsiques.

Els alumnes estudiaran la reproducció asexual i sexual dels éssers vius. Així mateix, aprofundiran en la reproducció de les plantes amb flor i les plantes sense flor, les algues i els fongs. També estudiaran la reproducció asexual i sexual dels animals i aprofundiran en el procés de desenvolupament de l’embrió en els animals vivípars, ovípars i ovovivípars.

  • Si els alumnes encara no han fet l’activitat inicialPICTO%20nou.ai en el seu Quadern interactiu, proposeu-los que la facin. És una manera divertida d’avançar algun concepte relacionat amb la unitat. També la podeu resoldre entre tots.
  • Per a començar a treballar la unitat, a més a més de comentar entre tots les preguntes que hi ha en la presentació, podeu preguntar:
    • Quins animals i plantes us agraden més?
    • Sabeu com es reprodueixen? Quins tipus de reproducció coneixeu?
    • Heu vist algun documental sobre animals o plantes?

Aquestes preguntes us poden ajudar a recuperar coneixements dels cursos anteriors. Probablement els alumnes ja saben que una planta es reprodueix de diferent manera que un animal i, també, que una planta i un animal es poden reproduir asexualment o sexualment.

  • Comenteu als alumnes que tots els éssers vius es reprodueixen per a assegurar la supervivència de l’espècie, que la flor és l’òrgan reproductor de moltes plantes. Pot ser que alguns alumnes no hagin sentit a parlar dels fongs. Proposeu-los que deixin un tros de pa o de formatge en un plat durant uns dies per comprovar com creix la floridura.
  • Per a organitzar el treball de la unitat i poder adaptar els objectius, els continguts, les competències bàsiques i els criteris d’avaluació al vostre grup classe, disposeu de la programació en format de texticones_recursos%202.ai i en format de PDFicones_recursos%202.ai.

Àudio

00:00

x