El rècord de Rafa Nadal

febr. 9, 2022 | Saps què ha passat?

Sabeu quan intenteu aconseguir una cosa però ho veieu tan difícil que ho doneu tot per perdut abans d’hora? En aquests casos venen ganes de llençar la tovallola, oi? Doncs el tenista Rafa Nadal es trobava en una situació així a l’Open d’Austràlia, però no es va rendir. Va continuar lluitant fins al punt de guanyar un partit que tothom creia perdut, un torneig que setmanes abans no somiava aconseguir… i un rècord que només obtenen els campions més grans!

MIREM…

Fa dies que tothom en parla: Rafa Nadal va guanyar l’Open d’Austràlia! Un altre triomf en la seva carrera esportiva que l’ha convertit en un supercampió. I per què és tan important, aquesta victòria? Aquest reportatge de l’InfoK us ho explica:

Nota per als docents:

  • Aquí teniu la crònica de la final entre Nadal i Medvédev.
  • Quines són les claus de la victòria de Rafa Nadal? Diferents professionals ho analitzen en aquesta notícia.
  • Rafa Nadal és el tenista masculí que ha guanyat més Grand Slams, però hi ha tres tenistes femenines que el superen. Teniu més informació en aquesta notícia.

PARLEM…

Sobre els vídeos:

  • Què és un Grand Slam de tenis?
  • Quins aspectes tenia en contra Rafa Nadal a la final de l’Open d’Austràlia?
  • Quant va durar el partit entre Nadal i Medvédev?
  • Quants anys tenia en Rafa quan va guanyar el seu primer torneig?
  • Rafa Nadal és qui més Grand Slams ha guanyat en la història del tenis?

Sobre els valors que representa Nadal i la repercussió del seu triomf:

  • No era fàcil remuntar un partit com el que jugava Nadal contra Medvédev. Com creieu que ho va fer? Quina actitud creieu que cal tenir per aconseguir-ho?
  • Quina lliçó aprenen de la victòria de Rafa Nadal, els nens que surten al vídeo? Si us haguessin fet la pregunta a vosaltres, què hauríeu dit?
  • Aquest és el discurs que va fer en Rafa després de guanyar un torneig quan tenia 14 anys. Què en penseu, de les seves paraules?
  • El rècord de Nadal ha tingut molta repercussió als mitjans de comunicació. Havíeu sentit a parlar de la tenista femenina que ha guanyat més Grand Slams que ningú? Què en penseu, d’aquesta diferència de tractament entre l’un i l’altra?

FEM…

En Rafa ens inspira (cicle inicial)

Recordeu alguna situació personal en què, com li va passar a Rafa Nadal, semblava que ho teníeu tot perdut però no  us vàreu rendir  i us en vau sortir amb èxit? Compartiu la vostra experiència amb la resta de la classe.

Gràcies al vídeo sobre la victòria de Nadal heu après què és un Grand Slam. Coneixeu més paraules o expressions relacionades amb el tenis? Entre tots, feu-ne un glossari. Si necessiteu ajuda, podeu buscar informació a la biblioteca de l’escola o a internet. També podeu buscar fotografies i fer una mena de diccionari visual.

Fixeu-vos bé en la imatge de Rafel Nadal per veure què es necessita per jugar a tenis, on es practica aquest esport i com solen anar vestits els jugadors i les jugadores. Dibuixeu el vostre tenista o la vostra tenista!

I elles, què? (cicle mitjà i superior)

Segur que, tot i que no us agradi especialment el tenis, coneixeu prou bé Rafa Nadal. De les tres tenistes femenines que han guanyat més Grand Slams que ell, què en sabeu? En grups, trieu una d’aquestes tres dones, investigueu sobre ella i feu-ne una presentació.

Recordeu alguna situació personal en què, com li va passar a Rafa Nadal, semblava que ho teníeu tot perdut però no us vàreu rendir i us en vau sortir amb èxit? Expliqueu la vostra experiència per escrit i compartiu-la amb la resta de la classe.

Cada esport té les seves regles… Com es juga al tenis? on? Com funcionen les puntuacions? Quin material es necessita? Feu un text instructiu! En grup, escriviu el material i les normes més importants per jugar a tenis. Podeu il·lustrar-ho amb fotografies o dibuixos fets per vosaltres..