La fi de la mascareta?

15 febr. 23 | La Notícia de la Setmana

El passat dimecres dia 7 el consell de ministres va aprovar la suspensió de l’obligatorietat de dur la mascareta dins dels transports públics. Vosaltres encara l’hi dúieu?

Et proposem que treballeu aquestes activitats amb els alumnes

1. Responeu aquestes preguntes:

  • Durant les últimes setmanes, abans de la fi de l’obligatorietat de dur mascareta, us la posàveu sempre quan agafàveu algun transport públic, com l’autobús, el metro, el tren o l’avió?
  • En quins casos no us la posàveu, o trobàveu que no calia dur-la, encara que la féssiu servir?

2. Informeu-vos dels llocs on encara és obligatori dur la mascareta i responeu:

  • Per què creieu que en aquests llocs en concret encara cal dur-la?
  • Us sembla bé que hi hagi aquestes excepcions, o penseu que amb la immunitat de grup adquirida ja no caldria dur mascareta enlloc?
  • Hi ha algun altre tipus de situació en què també caldria que fos obligatòria?

3. Llegiu aquest text, reflexioneu i responeu les preguntes en grup:

Durant els mesos més complicats de la pandèmia, moltes persones es van adonar que l’ús de la mascareta protegeix també contra altres malalties, com la grip estacional o els refredats comuns, perquè n’evita el contagi per via respiratòria.

Tots agraïm les mesures de prevenció que eviten que emmalaltim, perquè passar alguns dies a casa amb febre i malestar, en lloc de poder continuar tenint una vida activa, no agrada a ningú.

  • Penseu que l’hàbit sanitari de dur una mascareta sempre a sobre hauria de ser tan normal com tenir sabó als banys o dur casc quan anem en patinet, bicicleta o moto?
  • Us sembla que amb el temps es consolidarà el costum social de portar posada la mascareta quan hi ha aglomeracions de gent, com ja fa temps que passa en altres llocs del món?

4. Debateu quin dels dos arguments següents us sembla més correcte:

  1. Si no s’ha de dur la mascareta obligatòriament, no la duré enlloc. No cal que ens plantegem res més.
  2. En els llocs on sigui obligatori dur la mascareta, com centres sanitaris, geriàtrics i farmàcies, la duré, però enlloc més.
  3. Duré la mascareta sempre que em sembli que pot evitar que em contagiï d’alguna malaltia o que jo la passi a algú altre.

Teniu suggeriments, dubtes, crítiques? Com heu resolt les activitats? Si voleu contactar amb l’equip de “La Notícia de la Setmana” escriviu-nos amb el títol “Comentaris sobre La Notícia de la Setmana” a aquesta adreça: comunicacio@enciclopedia.cat

Vols rebre la versió descarregable d’aquesta notícia?