Sense llar

19 gen. 21 | La Notícia de la Setmana

La mort de tres persones que vivien el carrer, a Barcelona, en nits molt fredes d’aquest mes de gener, ha reobert un debat que fa anys que dura: com podem permetre que hi hagi persones que no tinguin una llar? Com és possible que encara no tinguem prou cura de les persones que no tenen mitjans per viure d’una manera digna i han de viure al carrer?

Aquesta trista notícia ens va arribar quan encara teníem molt present la mort de quatre immigrants en l’incendi d’un edifici abandonat i ocupat per gairebé 200 persones, a Badalona.

Si ets tutora o tutor…

Pots treballar aquest repte amb les teves i els teus alumnes:

REPTE: MIRA D’ENTENDRE QUÈ SUPOSA VIURE AL CARRER

  1. Fes una llista de les coses que fas habitualment cada dia i analitza quines no podries fer si no tinguessis una llar. Per exemple, pensa què fas tan bon punt et lleves: podries fer el mateix vivint al carrer? Com canviaria la teva vida sense una llar?
  2. Ara investigueu les dades sobre les persones que viuen realment amb aquestes dificultats.

Podeu trobar dades per fer aquesta recerca en la pàgina web de la Fundació Arrels. Veureu que hi podeu trobar molta més informació, com per exemple les ciutats de més de 20.000 habitants en què encara no s’han fet recomptes, o per què és necessari fer-los.

  • Segons les xifres que heu trobat, el de les persones sense llar és un problema que creix o disminueix?

Nota per al docent

Si voleu aprofundir més en el delicat tema de les persones sense llar, podeu consultar aquests enllaços:

Primera enquesta a sense sostre en època Covid-19.

Recompte de persones que dormen al carrer.

Barcelona inclusiva. Xarxa d’atenció a persones sense llar de l’Ajuntament de Barcelona.

Fundació arrels.

Teniu suggeriments, dubtes, crítiques? Com heu resolt el repte? Si voleu contactar amb l’equip de “La Notícia de la Setmana”, escriviu-nos amb el títol “Comentaris sobre La Notícia de la Setmana” a aquesta adreça: comunicacio@enciclopedia.cat