Tendències de l’any 2018

18 des. 18 | La Notícia de la Setmana

Cada vegada que s’acosten els últims dies de l’any es publiquen moltes notícies relacionades amb tendències que s’han viscut durant tot l’any. El canvi climàtic, els resultats de la recerca científica (com els avenços en medicina), la situació dels diferents conflictes bèl·lics, etc., són temes que s’analitzen a fons per mostrar-nos en quin estat es troben i, per tant, en quin estat ens trobem.

Si ets tutora o tutor d’un grup…

Et proposem una activitat perquè els alumnes estiguin atents a les notícies que fan revisió de l’any que s’acaba:

1. Trobeu tres notícies que ens convidin a ser optimistes, a pensar que estem construint un món cada vegada més sostenible, és a dir, un món millor per als joves i les persones que encara han de néixer.

2. Trobeu tres notícies que siguin preocupants, que mostrin les dificultats que tenim com a espècie per tenir una cura real i eficaç per fer aquest món una mica més sostenible.

3. Ajudeu-vos amb aquests vídeos, us poden ser útils:

4. Presenteu propostes d’activitats i actuacions que podeu fer per millorar o reforçar els objectius que treballen les sis notícies que heu triat. Feu sis grups perquè cada un treballi una notícia determinada.

Nota per al docent: Aquest any 2018 s’ha parlat molt sobre els residus plàstics i sembla que s’ha aconseguit millorar la conscienciació individual i col·lectiva sobre el perill que representa que se n’acumulin d’una manera excessiva i descontrolada arreu, i sobretot als mars i oceans. Preparar un pla d’actuació a l’escola o a casa després de calcular la quantitat de plàstic residual que generem cada setmana, pot ser un exemple de com treballar l’activitat.