Salut sexual

El 14 de febrer es promociona comercialment com el dia dels enamorats, però també és el Dia internacional de la salut sexual.

filet


Què entenem per salut sexual?

L’educació sexual a les escoles ha millorat molt en els últims anys. Tot i així encara s’hi troben resistències importants. I no podem oblidar que per poder gaudir d’una bona salut sexual cal que estiguem ben informats.

Si ets profe de Cultura i valors ètics...Et proposem una primera activitat que ens permetrà saber què vol dir viure amb una bona salut sexual i quina informació necessitem per gaudir-ne.

1 Llegiu la definició de salut sexual segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS):

“La salut sexual és un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat, que no és només l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat. Perquè la salut sexual s’aconsegueixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits en tota la seva plenitud.

A més, la salut sexual requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències sexuals agradables i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència.”

2 Analitzeu la definició i comenteu si l’educació sexual que rebeu està ben encaminada per poder gaudir d’una salut sexual de qualitat.

3 Consulteu el web sexe joves de la Generalitat de Catalunya i contesteu:

  • Quins apartats i temes destacats considereu més interessants?
  • N’afegiríeu algun més?
  • Hi heu trobat algun consell que considereu valuós? Quin? Per què us sembla important?

4 Visualitzeu un vídeo de l’OMS que promociona la salut i, després, penseu entre tots un paràgraf que s’hi podria afegir, relacionat amb la promoció de la salut sexual.

  • Fixeu-vos que el vídeo parla de temes molt diversos, però sobretot d’alimentació, activitat física i lluita contra la contaminació. És suficient?
  • Es pot assolir una bona salut si no tenim en compte la sexual?

5 Llegiu l’article Las cuatro diferencias fundamentales que hay entre el sexo en las películas y en la realidad i analitzeu aquestes diferències.

  • Per què creieu que en el cinema domina el sexe ràpid, intens, passional, i sense preàmbuls?
  • Podem arribar a la conclusió que el cinema no ens aporta una bona educació sexual? Per què?

Save

Save

Save

Save