Captura de pantalla completa 18092013 103103

Com porteu la migració al Moodle 2 a la vostra escola? Des de Text-La Galera renovem el compromís per contribuir a fer el treball amb Moodle el més eficient i gratificant possible! Com sempre, esperem els vostres comentaris per seguir en aquesta direcció.

Àgora (http://agora.xtec.cat) és el servei que el Departament d’Ensenyament ofereix als centres educatius i que els permet disposar d’un espai virtual propi a Internet. En aquest espai els centres poden crear un entorn virtual d’aprenentatge Moodle, on poden gestionar els seus usuaris, els recursos digitals i les diferents aules virtuals. També és l’espai que permet la comunicació entre la comunitat educatica del centre.

En els últims cursos, Àgora ha funcionat amb la versió 1.9.19 de Moodle, però la branca 1.9 es troba actualment fora de manteniment i sense suport oficial. Per això ha estat necessària l’evolució del sistema al nou Moodle 2. D‘altra banda, la nova versió 2 ofereix importants millores d’usabilitat i seguretat, així com noves funcionalitats.

Per fer aquesta migració, i al contrari del que ha passat en altres ocasions en què es feia de manera automàtica, ha estat necessària la intervenció directa dels administradors de cada centre, que han hagut de traspassar les dades importants des del Moodle 1.9 al nou espai Moodle 2, que inicialment estava buit.

Es va fer un calendari d’actuacions que fins ara s’ha respectat escrupolosament. Segons aquest calendari, el 16 de setembre de 2013 els espais Moodle 1.9 es posaran en mode de “només lectura”. Els passos següents seran el 20 de desembre, en què es tancarà l’accés als espais Moodle 1.9, i el 31 de gener de 2014, quan se n’esborraran les dades.

A Text-La Galera hem realitzat l’adaptació del bloc que ja vàrem desenvolupar i que millorava molt la visualització dels informes (qualificacions, comentaris…) de les activitats de tipus “Contingut remot”. Aquest bloc s’ofereix lliurement amb llicència GPL per fer-lo compatible amb la resta de mòduls Marsupial per a Moodle.