Orientacions, idees i recursos digitals per programar, treballar i avaluar les competències

Des de l’Àrea d’educadors pots accedir a tot el projecte en línia; tant als llibres experiencials dels alumnes com a totes les eines, orientacions i recursos per aprofitar al màxim els itineraris i mantenir l’interès inicial.

En el projecte, la programació i l’avaluació per competències són bàsics. Per això t’oferim tant els documents per programar com l’aplicatiu Avalua senzillament per avaluar les competències de manera fàcil i intuïtiva.

D’altra banda, els vídeos, els enllaços, els àudios, els mapes, els documents, les imatges… tots els recursos digitals s’integren en el procés didàctic gràcies a les propostes i suggeriments que trobaràs en el teu espai. També hi trobaràs orientacions per al treball experimental i manipulatiu; per exemple, centenars de propostes per fer amb l’ITICUB per treballar continguts matemàtics.

Programació

Avaluar per competències implica programar i treballar d’una manera diferent, també per competències. Les programacions del projecte estan basades en el currículum: descriuen els objectius didàctics de cada itinerari, les competències associades a cada dimensió i els continguts clau corresponents. A més, es proporcionen en diversos formats per afavorir-ne la personalització.

A l’inici de cada itinerari, trobaràs una justificació i la intenció de la seqüència i, també, un ajut per a la planificació en sessions, de manera que coneixeràs les activitats imprescindibles i necessàries per adaptar les tasques al teu grup.

 

Avaluació

En el projecte Itineraris, posem al teu abast diferents eines per poder avaluar competencialment i, sobretot, hi hem incorporat el programa d’avaluació Avalua senzillament!

L’Avalua és un programa en línia integrat en el projecte que t’ajuda a avaluar objectivament i de manera personalitzada l’adquisició de les competències per dimensions. Permet una avaluació àgil i contínua que t’estalviarà temps i feina! Només et cal triar les gradacions en un desplegable.

Un dels recursos digitals creats per a aquest projecte són els itijocs. Es tracta d’activitats interactives de sistematització i repàs gamificades. Per consolidar els continguts treballats en cada itinerari. Per fer entre tots amb la PDI o individualment!

Manuals de consulta per entendre el món que ens envolta

On busquen informació els teus alumnes? Entenen la informació que troben? Saben sintetitzar-la? Són capaços de transformar-la en coneixement?

Desdel projecte itineraris tens accés als manuals de consulta on els nens i les nenes trobaran informació rigorosa i completa que els evitarà recórrer a cerques en obert a la xarxa. Els manuals són una eina de consulta eficaç i adequada a cada edat.  Donen autonomia i faciliten l’aprendre a aprendre. Són un ajut per als alumnes i les seves famílies.

 

Ens agradaria molt explicar-t’ho!

93 216 08 32
info@text.cat