El Lluís és mestre en un centre concertat de Barcelona. Fa més de vint-i-cinc anys que hi treballa com a tutor, mestre de llengües i especialista d’anglès. Aquest curs, a més, fa llengua anglesa als tres cursos d’infantil.

Hem volgut parlar amb ell perquè ens expliqui com veu aquest trimestre.

Text-La Galera: Hola, Lluís, ara que acaba de començar el segon trimestre, com han tornat els nens i nenes després de les vacances?
Lluís: Els nens i nenes han tornat bé, descansats, emocionats… com sempre.

T: Quins són els reptes principals que et planteges aquests propers mesos?
L: Per a mi és un trimestre llarg i clau perquè ja hem passat les adaptacions inicials del curs i encara no ens deixem anar com en el tercer trimestre. És un trimestre de treball i tenim molts dies per endavant! Agafarem velocitat de creuer.

T: Penses ja en el curs vinent? En la LOMCE?
L: La veritat és que sí que pensem en el curs vinent perquè precisament ara comencem a preparar les jornades de portes obertes de la nostra escola. Ens preocupa poder omplir matrícula i mantenir el concert.

De la LOMCE no n’hem parlat. Alguns membres de l’equip directiu sí que han assistit a algun curs informatiu, però els mestres esperem a veure què passa. No hi pensem gaire, la veritat. Nosaltres treballem amb llibres de text i seguim les programacions que ens proposen les editorials.

Aula

T: Com portes el tema de les noves tecnologies?
L: Doncs sempre que puc faig servir algun recurs digital, perquè a l’escola tenim algunes aules amb pissarra digital. Fa poc, per exemple, treballàvem els itineraris i vam fer servir el google maps per buscar adreces entre tots i per explicar com aniríem d’un lloc a l’altre. També veiem i comentem algun vídeo, fem activitats interactives del projecte d’anglès… Vaig incorporant el treball digital de mica en mica. I si dubto de l’ús d’algun aparell, els alumnes m’ajuden.

T: Coneixes els nostres materials?
L: Sí, i m’agradaria treballar-hi, però la tria a l’escola ens ve donada i treballem amb el que escull l’equip directiu.

T: Socialitzeu els materials?
L: L’any passat, l’AMPA va posar en marxa un programa de reutilització de llibres.

T: T’agrada fer de mestre? En quin cicle et sents més còmode?
L: M’agrada la meva feina. Amb els petits d’infantil i els de cicle mitjà m’ho passo molt bé. Són edats en què en general, els nens i les nenes són feliços i els progressos i l’aprenentatge són molt evidents. També és cert que jo cada vegada tinc més anys i acabo més cansat, però no em puc queixar.

T: Gràcies, Lluís.
L: De res, a vosaltres.