Festes de Nadal

29 nov. 2021 | Ara ve...

Ara ve… Nadal, sant Esteve i Reis, les festes més màgiques de tot l’any. Et suggerim una proposta plàstica per felicitar aquestes festes de Nadal a les persones que no tenim a prop o que no veiem sovint.
Parlem del Nadal
  • Per començar la proposta, expliqueu als nens i les nenes que avui ha arribat una felicitació de Nadal a l’escola. Potser molts no saben què és una felicitació de Nadal. Expliqueu-los-ho i feu-los veure que esteu molts contents perquè és d’algú que ha pensat en vosaltres i que us desitja bones festes. Mostreu-los una felicitació perquè la puguin veure i tocar. Feu que es fixin en la decoració, en els dibuixos, en el missatge. Pregunteu per exemple: Què hi diu? Quins dibuixos hi ha? Què deu representar aquest arbre? I aquesta estrella? Què sentiríeu en rebre una felicitació d’alguna persona que us estimeu? Després, la podeu penjar en algun racó o espai de l’aula.
  • A continuació dirigiu la conversa per parlar de les persones que estimem però que no tenim a prop i/o que no veiem sovint. Què podem fer aquest any per desitjar-los bones festes? Recordeu la felicitació que han vist i suggeriu-los fer-ne una per desitjar bones festes. Si a nosaltres ens ha fet il·lusió rebre una felicitació, segur que a ells i elles també. Provem de fer felicitacions de Nadal?

Fem felicitacions de Nadal

  • Després de decidir que voleu fer les felicitacions de Nadal, entre tots penseu com les podeu fer. Què hi podem posar? Quin missatge els podem donar? BONES FESTES, BON NADAL, BONS REIS… I com les podem decorar? Recordeu els elements de decoració que hi ha al carrer i a l’escola, i a casa… Arbres amb boles de colors, estrelles, llums de colors, el pessebre un caganer…
  • Imprimiu les plantilles base de les felicitacions i deixeu que cada nen o nena triï la que vulgui. Els nens i nenes l’han de completar per fer una felicitació ben personal. Per exemple, poden:
  1. Decorar les lletres de BONES FESTES amb ceres, retoladors, pintura de dits o purpurines.
  2. Dibuixar els motius nadalencs que els agradin més.
  3. Decorar la felicitació de l’arbre de Nadal amb gomets de colors.
  4. Escriure un missatge personal.
  • Cada alumne s’endurà la seva felicitació. Si ho preferiu, també podeu repartir-les als companys i companyes d’una altra classe o grup. Poseu-les dins una capsa i porteu-la a l’altra classe perquè cada alumne pugui agafar-ne una. Qui ens deu enviar aquestes felicitacions? Per què tots els nens i nenes rebin una felicitació de Nadal caldria que els grups es posessin d’acord en fer aquesta proposta.
SI ETS USUARI IMAGINA!
  • Podeu recuperar la proposta Imagina! Com felicitar les festes de Nadal que teniu al’apartat de Recursos de la vostra Àrea d’Educadors.
  • Podeu documentar la proposta de treball corporal amb l’aplicació DocuImagina i penjar-la al blog o la web si en teniu, enviar-la via Whatsapp o bé imprimir-la i incorporar-la a l’àlbum dels alumnes perquè arribi a les famílies.