Carnestoltes

1 febr. 2021 | Ara ve...

Ara ve… el Carnaval, i com diu la dita, “pel mes de febrer, Carnestoltes hem de fer”. Farem festa, cantarem, ballarem i saltarem, però primerament ajudarem el rei Carnestoltes. Us fem una proposta per treballar el llenguatge oral i escrit i l’adquisició de vocabulari.

Ajudem el rei Carnestoltes

  • Per començar la proposta, expliqueu als nens i les nenes que s’acosta el Carnaval i que, aquest any, el rei Carnestoltes té un petit problema. Aquest any no sap com començar el seu discurs i us ha demanat ajuda. Fa tants anys que fa discursos! Només sap que vol començar amb una dita però que ara no en recorda cap. L’ajudem? Ah, i també necessita que ompliu el seu discurs de colors ben vius.
  • Imprimiu, retalleu les dites i poseu-les dins una capsa. Expliqueu als nens i les nenes que en aquesta capsa hi teniu un munt de dites i que segur que en trobareu alguna que pot anar bé al rei Carnestoltes. Deixeu que siguin els nens i les nenes els que agafin les dites de dins la capsa. Quina sortirà? Llegiu les dites en veu alta i entre tots decidiu quines són les que parlen de la festa del Carnaval o del rei Carnestoltes.
El discurs del Carnestoltes
  • Ja tenim les dites! Ara, hem de completar el discurs del Carnestoltes (en lletra de pal o lligada). Imprimiu un discurs per a cada alumne (en cartolines DINA3 blanques) i proposeu als nens i les nenes que primer el decorin amb ceres, llapis de colors o pintura de dits i de colors ben vius. Després, els alumnes poden enganxar, copiar o escriure ells mateixos la dita que han triat en el text del discurs. Potser els alumnes de P3 poden enganxar la dita i els de P4 i P5, que ja comencen a treballar el codi escrit, la poden copiar i/o escriure.

Consulteu altres propostes per treballar el Carnaval

  1. Qui truca a la porta? El Carnestoltes ja és aquí!
  2. Ens disfressem
SI ETS USUARI IMAGINA!

 

  • Feu servir les targetes ATRAPALLETRES per formar les paraules de la dita que heu triat o bé les paraules relacionades amb la festa.
  • Podeu utilitzar les pissarres màgiques per practicar el traç i escriure paraules com ara Carnestoltes, Carnaval, febrer, festa…