SOM ESCOLA

Des de Text-La Galera ens adherim a la convocatòria que ha fet la plataforma somescola per respondre als atacs judicials i defensar el model d’immersió lingüística. La concentració es farà avui dia 10 de febrer a dos quarts de set davant del tribunal de justícia de Catalunya, al Passeig Lluis Companys de Barcelona.

És una llàstima que tots plegats haguem de dedicar temps i energies a defensar un model que gaudeix d’un gran consens social i és considerat bo gairebé pel 100% de la comunitat educativa, i que durant 35 anys ha demostrat ser un model d’èxit pels resultats pedagògics i també perquè és una garantia de cohesió social de Catalunya i per la igualtat d’oportunitats.

Com han fet altres entitats i col·lectius, ens mostrem contraris a la judicialització del model educatiu i els usos de les llengües a l’escola, i advertim dels riscos que podria comportar segregar els nens i nenes per raons de llengua.

Les polítiques educatives les fa el govern, que surt del Parlament votat per tots els ciutadans de Catalunya, i els tribunals se n’han de mantenir al marge.